Drogowych się puki co nie da.
[Inne] VCDS i jego możliwości (możliwości naszych OCTAVII)
Zwiń
X
-
Panowie mam VCDSa 11.11.3 ktory z moja O2 laczy sie bez problemu, chcialem polaczyc sie z O1 z 2006r i w opcjach na test wyszlo:
wszystko ok (interface found, status ready, k1 ok, k2 ok) ale
CAN: Not Ready
i nie laczy mi sie z sterownikiem 09-el
a np z silnikiem sie laczy, zaplon wlaczony oczywiscie, aut-scan tez nie dziala
jakis pomysl czy idzie ogarnac polaczenie z 09 ?
Dzieki ze hlp.O2 2006, 1.9 TDI BXE 105km teraz Superb I
Komentarz
-
-
OI nie ma centralnej elektryki jak w OII ...
OI nie ma CANa do diagnozy jak OIIhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Cyfer, w O1 możesz wejść w silnik, comfort, airbagi, ABS, radio, climatronik->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Cyfer, jakimkolwiek kablem w Octavii 1 się nie podepniesz do 09 bo go nie ma, wtedy nie było tak zaawansowanej techniki. w OI skandynawski tryb działa jak napisano na przekaźniku zwykłym.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez wesolZgodne to prawem bedzieG4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
wesol, znajdź sobie temat gdzie jest o tym czy ori, czy legal i tam się możesz wyróżnić swoimi teoriami
demmsi, też sprawdziłem, do mnie włożyłem przełącznik tylko z tylnym halogenem - świeci tylko tył ! WTF?
[ Dodano: Sro 27 Lut, 13 20:48 ]
obrus, z tymi długimi na dziennych to ja jeszcze poćwiczę
tylko w dzień i na dworze to muszę robić jak jasno jest, bo RLS goli->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
obrus, :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusZ tego, co pisał inny fachowiec na tym forum - 1.6d, za świecenie tzw. długimi jako dzienne w tych autach (VW i Audi) odpowiada inna żarówka - dwuwłókowa. Nie jest zatem tak jak u nas. Chodzi pewnie o żarówkę H15 (15/55W).G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wesolZ przyjemnoscia bym zabral taki dowodzik za takie oswietlenie
czy to jest gorsze od diodowych lampeczek/listew w zderzakach - gówniano świecących , a mających "homologację" ?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
toż pisze ze wlasnie w golfie 5 ni jest to realizowane w oryginalny sposob. TO ze vcds em da sie przeporoigramowac to inna sprawa. Legalnie to jest dopiero w golfie 6 bo ma homologacje na dzienne w drogowych a w zasadzie nie tyle co w drogowych co sama zarowka drogowych jest podwojna. Uzywanie zarowki od drogowych z jej przeznaczneiem tylko do swiatel drogowych do innego celu jest zabronione.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Ja uwazam, ze zrobienie "dziennych" z halogenow w O2 jest znacznie lepsze niz ladowanie tych smiesznych listewek, ktore swieca z dupy a zamantowane sa jeszcze lepiej przez co niektorych.
Temat rzeka. W druga strone tez jest zle, ludzie jezdza na tych listwekach w deszcz, snieg itd no bo przeciez dzien jest, a czujnika nie ma to same sie nie zapala.
Kazdy niech robi jak chce i tyle.
Komentarz
-
-
Zasada jest taka- sa swiatla do jazdy dziennej ale gdy jest zla pogoda, po zmoroku czy jakies inne zmiany pogodowe wplywajace na bezpieczenstwo jazdy to jest obowiazek zmiany swiatel dzienych na swiatla mijania. Nie ma tak ze smigasz na diodkach mimo ze pada deszcz.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
gązo, Wiem że była reorganizacja forum ale wystarczy poszukać , troszkę to potrwa zanim człowiek się przyzwyczai :
kabel - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=64302
podłączenie - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53257
I to nie jest prima aprilis .
Komentarz
-
Komentarz